És ben sabut que el tir amb arc aporta molts beneficis als seus practicants. A cada edat es viu d’una manera diferent i entre els joves hem volgut destacar aquests quinze beneficis que es mostren en una infografia molt bonica que fa temps que circula per internet. L’ha produïda una web americana de tir amb arc A Straight Arrow i nosaltres l’hem traduït al català.
També hem editat un senzill fulletó que ens serveix a la vegada per promocionar la nostra escola de tir amb arc i explicar perquè val la pena apuntar-se a practicar aquest esport.

1. El tir amb arc és adequat per a tothom

Poden gaudir del tir amb arc totes les persones, també amb diversitat funcional. Fins i tot els nens amb alguna discapacitat més greu poden practicar-lo fàcilment i gaudir de l’esport. A les Olimpíades de Londres de 2012, Im Dong-hyun va establir un rècord mundial de tir amb arc. Era legalment cec.

2. El tir amb arc ajuda al desenvolupament físic

Els arquers necessiten una resistència important i la força del tronc superior i del “core” per obrir l’arc i mantenir-se ferms quan apunten. En una competició, el pes total mitjà que mouen els arquers masculins i femenins és de 7,8 i 5,3 tones, mentre que l’aixecador de pesos més fort, eleva 1,5 tones.

3. El tir amb arc millora la concentració

Els arquers necessiten no només la força física, sinó també el benestar mental, els joves arquers aconsegueixen millorar la seva concentració, la seva capacitat de resiliència i atenció durant la pràctica del tir amb arc.

4. El tir amb arc millora la paciència

El tir amb arc és molt útil per als més petits, ja que els permet aprendre els múltiples beneficis de la paciència, simplement per la manera com s’organitzen els entrenaments i les competicions.

5. El tir amb arc millora la confiança personal

El tir amb arc ofereix grans satisfaccions perquè combina trets físics i mentals per aconseguir un bon resultat. Independentment del resultat final, cada arquer obtindrà la satisfacció, en major o menor mesura, de guanyar una batalla mental personal.

6. El tir amb arc ofereix èxits al vostre fill

No a tots els nens se’ls hi donen bé els esports d’equip, això és un fet! Però els esports individuals poden oferir-los un espai per créixer i brillar. Estar en condicions d’obrir l’arc i alliberar amb èxit una fletxa que es dirigeixi directament a l’objectiu sens dubte li dóna al nen un gran sentit de realització.

7. El tir amb arc ensenya a fixar-se objectius

El tir amb arc ofereix un entorn ideal per establir objectius. Els joves arquers sovint tenen l’oportunitat d’establir els seus objectius personals a mesura que milloren simplement centrant-se en els cercles de puntuació més petits i en augmentar la distància.

8. El tir amb arc és un esport social

Persones molt diferents poden gaudir del tir amb arc. Gairebé tots els grups d’edat són capaços de practicar aquest esport. No és estrany que persones de 50 anys practiquin al costat de joves de 14 anys, conversant i oferint ajuda i consells.

9. El tir amb arc ensenya treball en equip i esportivitat

El tir amb arc no és només una disciplina individual, sinó també un esport d’equip. Estar en un equip ensenyarà al vostre fill a guiar als altres, a recolzar-los-hi i a confiar-hi.

10. El tir amb arc és relativament barat

Si només voleu que el vostre fill jugui per diversió, el tir amb arc pot ser un esport barat. Els arcs més bàsics es poden fabricar a partir de canonades de PVC o comprar-los a baix cost.

11. El tir amb arc es pot practicar durant tot l’any

Es pot practicar tir amb arc tant a l’interior com a l’aire lliure, donat que molts clubs tenen accés a instal·lacions interiors* durant la temporada d’hivern perquè el clima no sigui un obstacle per a la seva pràctica.
*El Club de Tir amb Arc Lleida, disposem d’instal·lacions per entrenar tot l’any, en pavelló i a l’aire lliure.

12. El tir amb arc ensenya als nens la importància de la seguretat

Sens dubte, l’esport pot ser molt perillós si algú és imprudent. Podeu estar segurs que el tir amb arc ensenyarà als vostres fills a ser responsables i no només dels altres sinó també del material que utilitzen.

13. El tir amb arc és divertit

Bé, l’objectiu definitiu del tir amb arc lúdic per al teu fill és gaudir. Com a arquer, el seu fill haurà de centrar-se a millorar en lloc de preocupar-se pel que fan els altres, i amb això en ment, el tir amb arc es converteix en quelcom molt més divertit.

14. El tir amb arc és genial

Tot nen vol ser un heroi. El fet de poder tirar fletxes permet als nens sentir-se com herois famosos: Katniss Everdeen, Robin Hood, Green Arrow, Arrow, Brave i altres!

15. El tir amb arc ensenya habilitats valuoses (i prepara al teu fill per a una apocalipsi zombi)

L’esportivitat, la condició física, la caça i la física són només algunes de les habilitats que aprenen els vostres fills. Tot súper valuós en cas d’un Apocalipsi zombi.