Tornem amb més força. Aquest dimarts s’han iniciat els entrenaments el grup de perfeccionament i tecnificació de l’Escola Catalana de Tir amb Arc. La primera setmana d’octubre s’iniciaran les classes dels dos grups d’iniciació. Per alguns dels arquers ha estat la tornada als entrenaments, tot i que la majoria ja havien iniciat els entrenaments individualment després d’uns dies de vacances, però ha estat un dia de retrobament, d’il·lusió i de nous objectius per als joves de 7 a 17 anys que formen aquest grup.

L’Escola Catalana de Tir amb Arc, és un projecte de la FCTA, amb el qual vol posar a l’abast de tots els joves que s’inicien en aquest esport, així com als nostres esportistes de base i en edat escolar, un programa que pugui contribuir a la seva formació tècnica, personal i cívica mitjançant la pràctica del tir amb arc.

Per dur una progressió correcta en l’aprenentatge s’han identificat dues etapes:

L’etapa de formació bàsica, que compren dos nivells esportius, la Iniciació i el Perfeccionament, emparats amb un programa de formació esportiva adequat i adaptat a les necessitats i característiques d’aquests esportistes. En aquesta primera etapa, tenen cabuda tots els que s’inicien en el nostre esport sense diferenciar edats, però al tractar-se de joves en edat escolar també és important completar la seva formació integral. Parant atenció tan en aspectes esportius, amb la introducció de procediments tècnics, físics i hàbits correctes, com també en sòlids valors ètics. En aquesta etapa els esportistes obtindran un nivell d’habilitats i coneixements amb la suficient qualitat per practicar i desenvolupar-se d’una forma correcta en la pràctica d’aquest esport.

L’etapa de tecnificació esportiva, que compren els tres nivells esportius de Seguiment, Tecnificació i Alt rendiment on la Federació Catalana de Tir amb Arc, mitjançant un programa orientat a l’alt rendiment esportiu, i seguint les directrius del programa ARC impulsat pel Consell Català d’Esports, vetllarà perquè els esportistes que hi participen obtinguin una formació integral. Aquest programa facilita als esportistes en edat escolar i amb unes qualitats específiques assolides, la seva progressió esportiva. Aquestes qualitats permeten preveure la pròpia projecció futura dins l’esport d’alt nivell.

L’Escola de Tir amb Arc de Lleida, està dirigida per M. Pilar Farré, tècnica especialitzada en aquest esport, amb molts anys d’experiència, tant d’arquera com d’instructora.

Les matrícules pel curs 2016-17 estan obertes, trobareu més informació tot seguit: