Aquest dissabte s’ha celebrat la primera jornada del Campionat de Catalunya d’Aire Lliure, amb la participació d’una quarantena de joves arquers.
Les germanes Alba i Blau Tarragó que participaven en categoria infantil i benjamí d’arc recorbat olímpic, van aconseguir la medalla de plata de la seva categoria i van millorar la seva marca personal. En la mateixa modalitat i categoria benjamí masculí, Cezar Mihai Padureanu va debutar enduent-se també la medalla de plata, Ferran Ribes en categoria infantil d’arc recorbat olímpic, després d’uns mesos de bon treball, ha tornat a competir a molt bon nivell.

L’Alba Tarragó, va classificar-se en primer lloc amb 640 punts, això li va suposar el pas directe a semifinals. L’eliminatòria la va superar molt bé i va classificar-se per a la final, aquesta va ser contra Júlia Galera, l’Alba tot i fer-ho molt bé i amb una bona gestió dels nervis no va poder superar-la, aconseguint una molt difícil i merescuda medalla de plata.

La Blau Tarragó, amb una puntuació de 684 punts va aconseguir la medalla de plata en categoria Benjamí femení, disputant-se l’or durant tota la competició amb Clàudia Garcia. Aquestes dues joves arqueres han estat tota la temporada millorant el rècord de Catalunya de la seva categoria pràcticament a cada competició.

En categoria benjamí masculí, Cezar-Mihai Padureanu, va aconseguir un molt merescut segon lloc amb 608 punts, que va aconseguir un cop va superar els nervis inicials en tractar-se del primer Campionat de Catalunya on participava.

Ferran Ribes, en categoria infantil masculí, va aconseguir el 5è lloc, després de fer un bon classificatori amb 432 punts i una fantàstica primera ronda eliminatòria en què, per molt poc, no va poder superar al seu contrincant, tot i haver guanyat dos dels cinc sets, un d’ells amb un ple al 30 del que teniu aquí una fotografia.

Aquests joves esportistes es formen a l’Escola Catalana de Tir amb Arc de Lleida i té com a sèu el Club de Tir amb Arc Lleida que va crear-se el 2016 per generar una base d’arquers de 6 a 18 anys. L’escola forma arquers des de la iniciació i el perfeccionament fins a la tecnificació. Amb aquests resultats i participació demostra la gran feina feta pel Club, la Federació i la directora i entrenadora de la delegació a Lleida de l’Escola Catalana de Tir amb Arc, Pilar Farré.

La segona jornada va iniciar-se a les 8 h del diumenge, amb la participació de tres arquers del club, Marc Benabarre en arc recorbat cadet, Jordi Tarragó en categoria sènior masculí i Pilar Farré, en sènior femení, també en arc recorbat olímpic. Tot just superades les rondes d’escalfament i iniciada la primera ronda de tir sota la pluja, el temps va empitjorar i els llamps van obligar a aturar la competició que una estona més tard va ser ajornada fins al dia 29 de juliol.