El Berguedà acull la Trobada dels joves arquers de l’Escola Catalana de Tir amb Arc on nens i nenes de 6 a 17 anys es troben a Bagà en el marc de la Lliga Formativa.
Els joves arquers del Lleida no podien faltar a la cita del passat dissabte 11 de Febrer al Berguedà on va tenir lloc la primera Trobada d’hivern de la Lliga Formativa de les Escoles Catalanes de Tir amb Arc.

L’escola de Lleida, representada per 8 alumnes i dirigida per Maria Pilar Farré, va representar als arquers de Lleida on en aquesta ocasió, un total de prop de 60 alumnes de diferents escoles de tot Catalunya es van desplaçar fins al Pavelló Municipal de Bagà per participar a la tirada en què al llarg de 3 hores van participar nens de 6 a 17 anys, organitzats per nivells i distancies.

Grup Escola Catalana de Tir amb Arc delegació de Lleida
Escola Catalana de Tir amb Arc

Un cop més, els nens han estat els grans protagonistes d’una jornada festiva i esportiva on tots els pares i assistents han pogut gaudir d’un autèntic espectacle esportiu no competitiu. Com sempre al Tir amb Arc, la jornada s’ha caracteritzat per la seva perfecta harmonia i organització i per la seva espectacular posada en escena gaudint d’una línia d’arquers de prop de 60 nens que han posat a prova a cada tir la seva destresa i il·lusió en perfeccionar-se cada dia mes.

L’Escola Catalana de Tir amb Arc és un projecte de la Federació Catalana conjuntament amb els Clubs de Catalunya, per dinamitzar la formació en l’esport dels nens en edat escolar, que vol implantar un programa formatiu innovador, dissenyat per experts en psicologia esportiva i esportistes d’alt rendiment i que té una metodologia única perquè qualsevol nen a Catalunya pugui aprendre correctament i de la mateixa manera les tècniques de l’esport del Tir amb Arc.

Els nens aprenen divertint-se i sense pressions, adequant el nivell de coneixements a les seves habilitats i capacitats, i si més endavant volen competir, que ho puguin fer amb la millor base possible representant als seus Clubs i territoris.

Aquest projecte sense ànim de lucre, que persegueix l’excel·lència i el retorn esportiu, va ser premiat l’any passat amb el premi a la millor gestió federativa pels seus valors en foment de l’esport en els nens en edat escolar.

Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc
Escola Catalana de Tir amb Arc

Actualment l’Escola compta amb una desena de centres amb monitors certificats per la Federació i prop de 200 alumnes que trimestralment es reuneixen en alguna comarca del país per celebrar aquestes trobades de germanor esportiu.

En aquesta ocasió han participat les escoles del Berguedà, Lleida, Bages, Penedès i Cerdanyola i ho han fet a les fantàstiques instal·lacions del Pavelló Esportiu de Bagà cedit l’Ajuntament a qui un cop més volem agrair la seva complicitat amb el nostre esport. Aquesta ja és la segona ocasió que les Escoles Catalanes visiten els incomparables paisatges del Berguedà que per molts pares també es sens dubte un al·licient més per gaudir del cap de setmana.

La propera trobada tindrà lloc el pròxim 8 d’Abril en un altra població de Catalunya on probablement ja amb la primavera la participació serà encara més nombrosa.

Us esperem a tots!