Del 19 al 29 de novembre moltes entitats vinculades a l’esport s’uneixen contra la violència masclista.

Un any més el Manifest del món de l’Esport promogut pel Consell Català de l’Esport ha tingut una gran acollida entre les entitats esportives catalanes. Des del Club de Tir amb Arc Lleida volem fer difusió del manifest i donem suport a aquesta campanya per eliminar aquest tipus de violències del món de l’esport i de tot arreu.
Aquests dies abans dels entrenaments i de les activitats programades farem lectura d’aquest text que manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol mena de violències, especialment les que afecten les dones.

Us recomanem també llegir la guia “La violència sexual a l’esport”, en la seva versió actualitzada el 2020 i mirar aquest vídeo explicatiu que paga molt la pena de veure.

 

 

Manifest de l’Esport – 25N

Des del món de l’Esport, denunciem tots els tipus, formes i àmbits de violències masclistes existents i volem reiterar el nostre suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes violències i agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure.

Des del món de l’Esport, volem emfatitzar accions, individuals i comunitàries, per l’erradicació de les violències masclistes. Accions que són font de suport i resiliència per a les supervivents, que demostren el nostre compromís, implicació, coratge i ètica, per fer-les sentir que “no estan soles”, abans, durant i després de qualsevol agressió masclista.

Perquè amb la formació d’aliances i complicitats des de l’Esport podem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i col·lectius oprimits d’aquesta societat. Estimar, només es pot fer des de la llibertat, la igualtat i el respecte.

Per una vida i un esport, lliure de violències masclistes!