Aquest diumenge 13 de març el camp municipal de tir amb arc de Les Basses ha acollit una nova jornada de l’activitat Tir amb Arc en Femení, organitzada pel Club de Tir amb Arc Lleida. Es tracta d’una activitat gratuïta de promoció del tir amb arc específicament pensada per les dones, a qui es convida a fer un tast d’aquest esport i a conèixer el club i les persones que en formen part.

El Tir amb Arc Lleida organitza cada any una o dues jornades de portes obertes com aquesta i la d’aquest diumenge ha estat de les més participatives, quasi una cinquantena de noies i dones de diferents edats. Algunes ja s’han interessat a fer un curs d’iniciació per continuar practicant.

 

L’activitat ha servit també per reivindicar per Lleida una instal·lació de tir amb arc moderna, equipada, accessible i inclusiva, que puguin utilitzar tots els arquers i arqueres de la ciutat, sense discriminar a ningú. Malgrat que l’entorn de Les Basses ofereix l’espai i la tranquil·litat necessaris per practicar aquest esport, la instal·lació no reuneix les condicions mínimes exigibles per un equipament esportiu d’aquestes característiques i està molt lluny del que seria necessari per poder practicar durant tot l’any en bones condicions. El pla d’usos de Les Basses que va aprovar la Paeria al desembre no preveu cap equipament esportiu al parc, tret de la pista d’atletisme ja construïda. Per això ja se sap que el camp, que ha suposat una forta inversió pel club en construcció de tanques de seguretat, deixarà d’existir en aquesta ubicació tan bon punt les Basses esdevinguin un càmping.

L’activitat era un dels 67 actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, organitzats per 45 entitats i col·lectius ciutadans diferents.

Els organitzadors volem destacar la gran valoració rebuda i volem agrair a totes les participants el vostre interès i empenta.