“No jutgeu les accions com a «bones» o «dolentes». Els tirs desencertats no existeixen. Procureu observar-los com a «adequats» o «inadequats», i sapigueu que cada vegada que fem un tir inadequat estem un escaló més a prop d’arribar a l’adequat.”

Si l’any passat us vam recomanar la lectura del llibre Haru, de Flavia Company, aquest any us volem apropar un llibre molt senzill però amb tanta profunditat de pensament com aquell: Els cirerers al desembre. Cada problema amaga una oportunitat meravellosa, d’Ariel A. Almada.

Aquest llibre ens parla de la Saki, una adolescent que se sent immersa en un gran desànim. Per posar-hi remei, els seus pares l’apunten a classes de tir amb arc. La seva història serveix a l’autor de fil conductor per fer-nos reflexionar, des de la filosofia oriental, sobre diferents dilemes interns que tots tenim.
Durant set fletxes, set capítols, se’ns plantegen solucions per tirar endavant en moments de dificultat.
Primera fletxa: Els problemes que ens envolten
Segona fletxa: La grandesa amagada al problema
Tercera fletxa: La fortalesa interna
Quarta fletxa: L’acció
Cinquena fletxa: El propòsit i la passió
Sisena fletxa: L’entrega, donar-se als altres
Setena fletxa: Renéixer de les cendres.

Un llibre per llegir i per rellegir, un llibre per reflexionar i extreure conclusions, un llibre que ens farà qüestionar les nostres idees i que ens ajudarà a trobar solucions dins nostre.

Sinopsi de l’editorial Comanegra:
El desànim s’ha apoderat del cor de la Saki. Als seus disset anys, se sent immersa en la tristesa i l’apatia sense cap raó aparent. Els seus pares, desorientats, recorren a en Takumi, el mestre de tir amb arc que convertirà aquesta art noble en una ensenyança vital per a la jove. Per a la Saki, cada fletxa suposarà una reflexió profunda que la portarà a trobar un sentit a les seves incerteses davant la vida per, d’aquesta manera, fer-se «forta com el roure i flexible com el bambú».

Inspirat en l’èxit La llei del mirall, aquest nou llibre relata una història d’humilitat, perseverança i fe en un mateix, i ens transmet que només si ens reconeixem com a part del problema podrem ser part de la solució.
Subtítol: Cada problema amaga sempre una oportunitat meravellosa.