“Mai no tiris contra ningú; mai no tiris per seduir ningú; mai no tiris per ser més que ningú; mai no tiris per demostrar-te res a tu mateixa; el tir amb arc és un estat que es pot compartir.”

Aquestes són les paraules que acompanyen la Haru des de la seva entrada al dojo, on aprendrà l’art del tir amb arc, fins al camí vital que li farà qüestionar-ho tot, arriscar-ho tot i perdre-ho tot. Per rebre-ho tot. 

Aquest llibre de la Flavia Company parla del tir amb arc, però no és un llibre de tir amb arc. No busqueu en Haru un manual o un recull de consells per millorar la vostra tècnica. Tampoc busqueu una guia per saber què heu de fer per tenir èxit en l’esport i en la vida. Aquest és un llibre que ens parla de la vida i de l’aprenentatge, del coneixement de les coses i del coneixement interior a través de l’experiència de la seva protagonista, una jove oriental que entra al dojo als 15 anys per aprendre el shodo (cal·ligrafia clàssica), el tir amb arc, el tai-chi i la meditació.

Malgrat no tractar en realitat del tir amb arc, aquest llibre, sens dubte, us farà estimar el tir amb arc. En llegir-lo, el seu ritme pausat, les imatges suggeridores i les reflexions que es van succeint produeixen un efecte tranquil·litzador que convida a pensar i apreciar les coses d’una altra manera.

Molt recomanable, sens dubte per arquers i arqueres com vosaltres.