Amb motiu del Dia Internacional de les Dones volem ressenyar-vos-en dos llibres inspiradors que parlen de dones esportistes. Tots dos contenen un recull de modalitats esportives entre les quals podem trobar el nostre esport, el tir amb arc. Tots dos són llibres il·lustrats i divulgatius, adreçats principalment a un públic jove, sobretot el segon.
Del primer, “Mujeres en el deporte”, no ens consta que hi hagi encara traducció al català. És un llibre amb històries molt interessants de dones esportistes i amb unes originals il·lustracions de la mateixa autora. Forma part d’una sèrie de llibres d’aquesta prolífica autora com: “Mujeres en el arte”, Dones de ciència i d’altres.

El segon, “Les noies juguem a tot!” és un llibre més lleuger, potser sense l’encant del primer però amb uns continguts bonics, clars i entenedors.

“Mujeres en el deporte”

Text i il·lustracions: Rachel Ignotofsky

“Mujeres en el deporte” de Rachel Ignotofsky explica els èxits i la vida de 50 atletes destacades, des dels anys 1880 fins als nostres dies. Les esportistes que aquí es presenten van haver d’enfrontar dificultats socials i personals per convertir-se en campiones; van desafiar el sexisme, la segregació, malalties i estereotips. Aquest llibre celebra l’èxit de dones fortes i valentes que van preparar el camí perquè les atletes d’avui practiquin l’esport que desitgen.

Entre les esportistes que apareixen en aquest llibre hi ha figures molt conegudes, com la tenista Serena Williams i la gimnasta Simone Biles, i altres campiones menys conegudes, com Toni Stone, la primera dona que va jugar a beisbol en la lliga professional masculina, i la pionera de l’skateboarding, Patti McGee. El llibre també conté infografies sobre temes útils per a esportistes, com l’anatomia muscular, una cronologia de la participació de les dones en l’esport, estadístiques salarials i de l’atenció mediàtica que reben, i una altra sobre equips femenins influents. “Mujeres en el deporte” celebra l’èxit d’aquestes dones fortes, audaces i valentes que van aplanar el camí per a les esportistes d’avui.

Editat per: Nórdica
Idioma:Castellà
EAN: 9788417281229
Publicat el 5 Novembre de 2018

Les noies juguem a tot!

Autores: Natalia Arroyo Clavell i Elisa Sanjuan Ramirez
Il·lustracions de Roger Zanni Rivas

Perquè ningú en tingui cap dubte: no hi ha esports per a nens i esports per a nenes. Tots podem jugar a tot, gaudir de la disciplina esportiva que ens agradi més i lluitar per aconseguir els nostres objectius.

Aquest llibre de Natalia Arroyo i Elisa Sanjuan ho deixa ben clar mentre explica quines són les característiques de més de cinquanta disciplines esportives, siguin individuals o per equips, sobre rodes o a l’aigua, a la neu o sobre el tatami. Les il·lustracions divertides de Roger Zanni acompanyen unes pàgines plenes de moviment en què també hi ha espai per a les esportistes més destacades de cada modalitat.

Editat per: LAROUSSE
Idioma:Català
ISBN:9788418100949
Publicat l’11 de febrer de 2021