A banda dels llibres tècnics sobre arqueria també podem trobar literatura on el tir amb arc és l’excusa perfecta per plantejar vivències o idees molt vinculades al nostre esport i als valors que l’acompanyen. En aquesta web ja hem ressenyat altres llibres com “Haru” o “Els cirerers al desembre” que van en aquesta mateixa línia. Dos llibres meravellosos als quals ara podem sumar aquest text de Paulo Coelho, l’autor de l’Alquimista, que l’editorial Columna ha publicat en una bonica edició il·lustrada.
Aquesta novel·la ens acosta al tir amb arc des d’una vessant diferent. No busqueu en ella un manual de tir amb arc perquè el que trobareu és una història que ens inspira per prendre decisions i superar les dificultats a través de l’esforç, la determinació i el coratge.
Es tracta d’un text “lleuger” que ens pot ocupar poca estona de lectura, però que demana molt temps de reflexió per extreure de cada paràgraf tot el seu significat.

El camí de l’arquer

Autor: Paulo Coelho
Il·lustracions de Christoph Nieman

Paulo Coelho directe al cor. Una novel·la per aprendre a gestionar les teves emocions.

Tetsuya és el millor arquer del país, però viu retirat en una vall remota i treballa d’humil fuster. Un dia, un altre arquer que ve de lluny el desafia. Tetsuya accepta el repte i li demostra que per vèncer, tant amb l’arc com en la vida, no n’hi ha prou amb l’habilitat tècnica. Un jove del poble li insisteix perquè li transmeti el seu saber. El mestre l’adverteix: li pot ensenyar les regles necessàries, però és ell qui haurà de fer la feina sobre ell mateix. És així com Tetsuya comença a ensenyar al seu nou deixeble el misteriós “camí de l’arquer”, el recorregut de tota una vida.

“Segueix el camí de l’arquer, doncs és el recorregut d’una vida. Però has d’aprendre que un tir correcte i encertat és molt diferent d’un tir amb pau a l’ànima”, Paulo Coelho.

Editat per: Columna Edicions
Idioma: Català
Traducció: M. Dolors Ventós Navés
ISBN:9788466426572
Publicat l’abril del 2020