Tot just acabar de llegir aquest llibre li envio un missatge a un amic amb la foto de la portada i el comentari “Si no l’has llegit encara, ja tardes!”
A vosaltres us diria exactament el mateix, perquè aquest llibre considero que és urgentment recomanable. Es va editar aquest mes de febrer i el que l’Anna Ballbona planteja és vitalment actual. Hi ha tot un seguit d’històries i testimonis interessantíssims i sovint emocionants que us faran gaudir molt de la lectura. Trobareu al llibre més preguntes que respostes, o potser és que l’Anna Ballbona no ens vol donar unes respostes que és millor que descobrim nosaltres.

El llibre el va presentar la mateixa autora a Lleida el 26 de febrer d’aquest any a la llibreria La Irreductible, del carrer Jaume II a Cappont.

Elles competeixen

Autora: Anna Ballbona

Un homenatge plural i vitalista a les dones del món de l’esport que han lluitat per fer realitat els seus somnis. Una crida a perseverar, a canviar el curs de la història.

Sentiu aquest brogit? És l’onada de l’esport femení, aquest moviment que és a tot arreu i que no podem continuar ignorant ni un minut més. És una onada poderosa i valenta, forjada de les històries extraordinàries de les esportistes i professionals de l’esport que s’han atrevit a somiar i a perseguir les seves il·lusions. Sortejant murs i obstacles, elles obren camí. Malgrat la indiferència, el menyspreu i la injustícia d’un món fet a mida dels homes, totes elles competeixen.

Aliona Bolsova, Laia Sanz, Roser Tarragó, Núria Picas, Mireia Vicente, Anna Quintana, Laia Palau, Olga Viza i Inma Puig són algunes de la vintena de testimonis que expliquen a cor obert les seves trajectòries, dificultats i aprenentatges, en el món virolat i complex de l’esport femení. Amb perícia periodística i profunditat literària, des de la reflexió i la memòria, Anna Ballbona aplega una pluralitat de veus que ens enfronten amb una realitat desconcertant: com pot ser que no coneguéssim aquestes històries? Per què no són a l’imaginari col·lectiu? Vital i fascinant, Elles competeixen és un cant a la perseverança i la passió de lluitar pel que volem, costi el que costi.

 

Editat per: Ara Llibres
Idioma: Català
ISBN:978-84-18928-10-9
Publicat el febrer del 2022