El pavelló municipal Juanjo Garra va acollir el passat divendres 16, la presentació que va fer el Club de Tir amb Arc Lleida del nou curs de l’Escola Catalana de Tir amb Arc.
La presentació va comptar amb la presència de diferents autoritats convidades, d’un gran nombre de socis del club i dels joves arquers.

En la seva intervenció el Sr. Rafael Peris, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, va mostrar la seva satisfacció per comptar a Lleida amb aquesta escola esportiva, a la vegada que va destacar el suport que ofereix l’Ajuntament de Lleida cedint l’espai on es desenvolupa l’activitat, entre d’altres. Va felicitar el club i els seus membres pels valors mostrats i pel treball esportiu que desenvolupen.

Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, va iniciar la seva intervenció amb una referència personal a la seva experiència com a pare d’esportista, que esdevé instructor i tot seguit acaba implicant-se en la gestió d’una entitat esportiva, en directe paral·lelisme amb la formació del nostre club a mans d’un grup de pares i mares d’arquers. Va destacar que ha donat el seu suport al projecte tan bon punt el va conèixer i va manifestar el suport que també ofereix la Diputació de Lleida a aquest tipus d’iniciatives.

Per la seva part, Antoni Mesas, vicepresident de la Federació Catalana de Tir amb Arc, acompanyat d’Ignasi Benosa, Director de Relacions Institucionals de la mateixa federació, va excusar l’absència del president de la federació que tenia previst assistir però no va poder per un imprevist laboral. Va explicar que el projecte d’escoles busca la formació d’una base d’esportistes, amb una metodologia única d’ensenyament a tot Catalunya, instructors propis i amb un aprenentatge a diferents nivells, que parteix de la iniciació per aconseguir el progressiu perfeccionament. Es tracta d’un programa impulsat des de la FCTA amb el recolçament del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Aquest curs està previst que hi hagi una desena d’escoles funcionant per tot Catalunya.

D’altra banda, Josep Maria Baiget, regidor del Grup Municipal ERC-Avancem va destacar la importància de l’esport de base i va desitjar que aquest esportistes esdevinguin, algun dia, representants de la futura República Catalana a nivell internacional.

Al seu torn, el Sr. Julian Garrido, president de l’Associació de Veïns del barri del Secà de Sant Pere, va destacar l’avantatge que suposa per al veïns dels barris disposar d’activitats esportives com aquestes i de l’aprofitament d’espais esportius que abans estaven desaprofitats. Jos Farreny, presidenta de l’Associació Dona Balàfia i que finalment també va poder arribar a l’acte per fer-nos costat, va coincidir amb aquesta valoració.

Anna Fillat, Delegada Territorial de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Diversitat Funcional, ens va recordar que l’esport ha de ser per a tots i va adreçar-nos unes sorprenents paraules d’agraïment perquè ella, malgrat que fa més de vint anys que es mou en el món de l’esport, va dir que és la primera vegada que veu que un club, a Lleida, obre les seves portes a la participació de persones amb diversitat funcional, fins i tot abans d’iniciar l’activitat.

El president del club, Simeó Fuentes, va manifestar en la presentació l’entusiasme que tenen els membres del club per tirar endavant aquest projecte, ple d’oportunitats, i va voler agrair a tothom el seu suport, de manera sincera i concreta, mencionant algunes de les maneres en què els estaments i persones han ajudat al club a tirar endavant, i de forma destacada als esportistes perquè “tots els que estem avui aquí, hi som per ajudar-vos a ser cada dia millors persones”.

Tot seguit els arquers van fer una petita exhibició de tir amb arc que va permetre apreciar com s’esforcen, com es concentren, com busquen millorar tir rere tir i lo bé que ho fan, cadascú al seu nivell. Mª Pilar Farré Pinilla, Coordinadora Tècnica de l’ECTA-Lleida i actualment entrenadora dels diferents grups d’iniciació, perfeccionament i tecnificació del club, va dirigir tota la sessió i va resoldre totes les preguntes plantejades pels convidats, algun dels quals es va atrevir a provar de tirar unes fletxes, aixecant una forta ovació cada cop que el seu tir s’atansava al centre de la diana.

L’acte va ser breu i va permetre que els assistents poguéssim parlar i conèixer de primera mà el projecte i l’espai on es desenvolupa, envoltats d’un molt bon ambient.