Aquest cap de setmana, s’ha celebrat a les instal·lacions Municipals de Tir amb Arc del barri de Pardinyes, el Campionat de Catalunya de Tir amb Arc en Aire Lliure, organitzat per la Federació Catalana de Tir amb Arc.

Durant dos intensos dies a 173 arquers procedents de tota Catalunya que han participat en 6 modalitats diferents, arc recorbat olímpic, instintiu recorbat, Instintiu longbow, arc nu, arc compost i arc estàndard WA. Si bé hi faltava algun arquer destacat, hi ha hagut un alt nivell donat que tothom s’ha esforçat per millorar les seves marques i per fer-se amb el títol de campions.

En la jornada de dissabte es van disputar les modalitats d’instintiu recorbat, instintiu longbow, arc nu, arc estàndard i les categories de menors d’arc compost i arc recorbat olímpic, aquesta última, és l’única modalitat olímpica de tir amb arc. Diumenge es van disputar les proves d’arc recorbat olímpic i arc compost en categories cadet, junior, sènior i veterà.

De les terres de Lleida han participat 6 clubs, amb un total de 50 arquers de diferents edats i categories, des d’esquirols fins a veterans. En l’àmbit provincial els més representats han estat els dos clubs de la ciutat de Lleida, el Club de Tir amb Arc Lleida i el Club Tir amb arc Pardinyes, que han concursat amb 16 arquers cadascun.

Com un mag o un il·lusionista que fa aparèixer meravelles de dins d’un barret, aquest campionat ha vist sorgir màgicament d’un camp de tir a un grup de campions sensacionals, procedents d’un nou club que vol formar arquers i vol fer-ho amb il·lusió, amb valors, amb respecte i amb l’ajut de tothom.
En el medaller final el Club de Tir amb Arc Lleida, ha estat el més guardonat de la província amb 11 medalles (7 ors, 2 plates i 2 bronzes)  només per darrere, en la classificació general, del Tir amb arc Montjuïc de Barcelona que va aconseguir 13 medalles.

Els nostres arquers han quedat en aquestes posicions:

Vinyet Solà i Blau Tarragó, en arc instintiu recorbat dona, categoria Esquirol, 1r i segon lloc respectivament. Abel Ranera en arc instintiu  recorbat home, categoria Benjamí, 1r lloc.
En categoria Aleví, arc recorbat olímpic, Alba Tarragó i Ferran Ribes, van fer el 1r i 4rt lloc.
En categoria Infantil, Àlex Larrull i Muntsa Solà arc instintiu recorbat, tots dos van acabar en 1r lloc i Marc Benabarre en arc recorbat olímpic en 5è lloc, també se li va fer entrega de la medalla de bronze aconseguida a la Lliga d’Aire Lliure 2016.
En categoria Cadet, Carla Benabarre arc instintiu recorbat, 1r lloc i Jean Paul Macias en arc nu, 2n lloc. Maria Castro, en arc recorbat olímpic, tot i tindre moltes possibilitats d’aconseguir un molt bon lloc, va haver d’abandonar per lesió, Elena Fuentes va aconseguir el 3r lloc i també se li va fer entrega de la medalla de bronze de la Lliga d’Aire Lliure 2016. Ferran Ciria, també en arc recorbat olímpic, per fi va veure compensats els seu esforç, treball i constància i va aconseguir un molt difícil 3r lloc.
Noèlia Bolado, que es va estrenar en arc instintiu long bow junior, es va fer amb l’or, Simeó Fuentes, en categoria sènior i també en arc instintiu long bow, superant de molt, la seva marca personal va acabar 6è i per últim la nostra entrenadora Maria Pilar Farré que aquesta temporada ha participat en arc compost sènior, va aconseguir el 4t lloc.

Dissortadament alguns dels nostres arquers no han pogut participar en el campionat perquè els horaris tan restrictius en què podem disposar de les instal·lacions de les Basses no han permès que puguin entrenar les seves distàncies perquè els seus dies d’entrenament no podien accedir. Seguirem treballant per resoldre aquests problemes.

 

Felicitem els altres clubs lleidatans que han obtingut també uns resultats de molt mèrit, el club Tir amb Arc Pardinyes que ha aconseguit 8 medalles (1 or, 3 plates i 4 bronzes), el Tir amb arc Torrefarrera, amb 3 ors i 1 plata, el club de l’Associació Esportiva Puigverd, 1 or i 1 plata, el Club Arquers del Montsec, 1 plata i el club Tir amb Arc Urgell, amb tan sols un representant, ha aconseguit una quarta posició.

Gràcies a tots, pels esforços que heu fet per entrenar i preparar aquest gran campionat!

Aquest club, nascut aquest 2016 amb una clara vocació formativa, és la delegació de Lleida de l’Escola Catalana de Tir amb Arc (ECTA) i vol impulsar l’esport base.

Tretze dels setze arquers del club que han participat en aquest campionat tenien entre 6 i 17 anys i tots ells pertanyen a l’ECTA Lleida situada al Pavelló Juanjo Garra de Balàfia i que forma arquers en fase d’iniciació, perfeccionament i tecnificació.

Es tracta, sens dubte, d’un projecte amb projecció de futur!