Els arquers gaudim tirant fletxes a una diana, segons el dia és un tipus de diana o altre, d’aire lliure amb tots els seus colors, groc, vermell, blau, negre i blanc; d’arc tradicional, amb tan sols groc i negre. Totes elles formades per cercles concèntrics que ens fan gaudir més o menys segons on vagi a parar una fletxa, també poden ser de 2D o 3D, en aquestes dianes trobem altres formes com poden ser representacions d’animals reals o animals fantàstics… però en definitiva el que reialment ens agrada és aquella estona de concentració, en què el món deixa d’existir, aquella estona de des ofeg, aquell moment en què ens preparem per tirar una fletxa i amb serenitat fem tots els moviments necessaris, resseguint tot el nostre cos amb la ment, per aconseguir alliberar una fletxa i sentir-la perfecta, ben alliberada, ben guiada i finalment, ben encertada.

Cada arquer escull un tipus d’arc, alguns l’escullen tan sols descobrir aquest esport, d’altres proven tots els que estan al seu abast i busquen un arc, un tir, amb inquietud fins a decidir quin serà l’escollit. La majoria escollim un o dos tipus diferents, arc tradicional, longbow, arc compost, arc nu, arc recorbat olímpic, arc estàndard… i amb ells gaudirem de grans moments fins que l’edat, quasi sempre cap als 100 anys, no ens deixi continuar.

Per aquests esportistes un dissabte a la nit perfecte, és exactament, el que vam gaudir aquest dia 12 d’agost a Puigverd de Lleida, cap a les 20 h vam trobar-nos amb els nostres companys, igual que molts joves i no tan joves de tot el món fan cada dissabte a la nit, però barrejant-nos arquers de totes les edats, arcs de tot tipus i clubs de tot arreu, acollits pel club AEC Puigverd de Lleida.

Cap a les 20.30 h ja estàvem tots preparats, arcs desplegats i cordes perfectament tensades, alguns més que d’altres havíem escalfat la musculatura per poder gaudir d’una bona tirada i havíem saludat als companys que sovint veiem i a d’altres que feia molt de temps que no ens trobàvem. A l”estona unes paraules del president Pepe Pérez, gran arquer que ja fa anys va escollir un arc longbow i fletxes de fusta de cedre amb plomes tenyides de colors vius, un altre dia us explicaré coses sobre les fletxes que escollim o ens escullen.

Vam iniciar la tirada, un Round 900. Es tracta de tirar 30 fletxes, de 6 en 6 a tres distàncies diferents sobre diana de 122 cm, la de colors i cercles concèntrics que puntuen de l’1 al 10. Les distàncies vénen determinades per l’arc que escollim i per l’edat de l’arquer. Vàrem començar per les distàncies llargues, en el meu cas 60 m, participo en categoria sènior dona (dels 21 als 49 anys) i vaig escollir l’arc recorbat olímpic.

Amb valentia i concentració entre xarradeta i xarradeta amb els companys de diana, l’Àngel, categoria sènior, company de club Tir amb Arc Lleida i en Blai, cadet i del club amfitrió AEC Puigverd de Lleida, tots tres amb arc recorbat olímpic vam anar tirant i puntuant les nostres fletxes i buscant i comprovant amb mirades a llarga distància que a la resta de companys de club, el Dani amb el seu arc nu, el Sime amb el longbow i el jove Ferran de categoria infantil amb el seu menut arc recorbat olímpic, gaudien de la tirada tant com nosaltres.

La foscor anava guanyant terreny tot i les columnes de focus que il·luminaven el cap i que les dianes cada cop eren més a prop, segona distància 50  m i tercera distància 40  m, vam acabar que quasi no distingíem les nostres fletxes de les dels companys de diana, ja en plena nit, cap a les 23.30 h arribava el final de la tirada, recollida de material i segona part per una vetllada perfecta, el sopar, tots junts a la terrassa del bar de les piscines, taula llarga i esportistes afamats, jaquetes per la fresqueta i forces i molts motius per seguir endavant amb una nova temporada que s’aproxima a gran velocitat.

Gràcies companys de Puigverd de Lleida; arquers de Torrefarrera; arquers del Montsec; arquers de Pardinyes; arquers de l’Urgell, Tàrrega; arquers d’Olivella, Barcelona; arquers de l’Arboç, Tarragona; i arquers d’aquest club, el Tir amb Arc Lleida. Ens trobem aviat!!!