L’arquera i entrenadora del nostre club, Mª Pilar Farré, ha tornat a aconseguir el títol de campiona de Catalunya en la modalitat d’arc recorbat olímpic en categoria sènior dona. D’aquesta manera aconsegueix en el mateix any el títol de campiona de Catalunya de Sala i a l’Aire Lliure. Per la seva banda l’Elena Fuentes va guanyar la medalla de plata en la mateixa modalitat però en categoria junior.

La competició celebrada a Lleida, corresponia al 68è Campionat de Catalunya de tir amb Arc a l’Aire Lliure (homologat Wordl Archery) i el 20è Campionat de Catalunya d’Arc Adaptat corresponent a les divisions d’arc recorbat, arc compost i arc estàndard i en les categories de junior, sènior i veterà, i ha tingut com a escenari el Camp Municipal de Tir amb Arc de Pardinyes.

Si bé al Campionat de Catalunya de menors, celebrat fa unes setmanes a Olesa de Montserrat, hi van participar sis joves del nostre club, en aquesta ocasió aquestes dues arqueres han estat les úniques representants del Club de Tir amb Arc Lleida. Això és degut a les dificultats que tenen els nostres arquers per poder entrenar les distancies més llargues i per poder accedir en un horari més ample al camp d’entrenament a l’aire lliure. Esperem que aviat això es pugui solucionar i molts més arquers del nostre club puguin participar en aquestes competicions.

La matinal es va desenvolupar en un ambient agradable tot i que cal destacar que va ploure gairebé tot el matí, amb força intensitat en alguns moments, lo qual va obligar als atletes a realitzar un esforç extra per afrontar la competició. Això no va suposar cap obstacle per la majoria de participants que s’ho van prendre amb bon humor i amb afany de superació. En tractar-se d’un campionat cal recordar que les condicions són les mateixes per a tothom.

La competició ha constat d’un doble round de 72 fletxes, dues sèries a 70 metres per als arquers júnior i sènior d’arc recorbat, dues sèries a 60 metres pels arquers veterans d’arc recorbat, dues sèries a 50 metres, pels arquers júnior, sènior i veterans de la divisió d’arc compost i una sèrie de 36 fletxes a 50 metres i una altra a 30 metres pels arquers sènior de la divisió d’arc estàndard.

La participació total ha estat de 54 arquers i arqueres

Medaller

En arc recorbat sènior els campions han estat Mª Pilar Farré del Tir amb Arc Lleida, en categoria femenina i Pablo Mercader de l’AEEF en categoria masculina.
En arc compost sènior han assolit el primer lloc Lucia Rodríguez del Club Osona, en categoria femenina i Raúl Hernandez de Tir amb Arc Pardinyes, en categoria masculina.
En arc estàndart la medalla d’or ha estat per Manuela Toro en categoria femenina, i per Alex Velilla en categoria masculina, tots dos dels Arquers de Torrefarrera.
En arc recorbat junior femení la medalla d’or ha estat per Adriana Pla del Tir amb Arc Olesa, i l’arquera lleidatana del CTA Lleida, Elena Fuentes, ha obtingut la medalla de plata.
En arc recorbat veterà masculí la medalla d’or ha estat per Ricard Caminal del Club Arc Montjuic.
En arc compost veterà masculí ha estat primer Josep Brocal, del Tir amb Arc Pardinyes.

Campionat d’Arc Adaptat

Pel que fa al Campionat d’Arc Adaptat cal dir que ha començat amb polèmica en trobar-se els arquers participants amb unes instal·lacions que no estaven preparades per facilitar l’accés amb cadires de rodes. L’organització ha improvisat una solució amb unes catifes de foam que, amb alguna ajuda i la bona voluntat dels arquers, han permès que aquests poguessin accedir a la línia de tir.

És de lamentar que el problema de l’adaptació de les instal·lacions esportives sigui, encara avui en dia, tan freqüent. Nosaltres mateixos patim aquest problema que afecta sobretot els nostres arquers amb diversitat funcional que no poden accedir amb facilitat als nostres espais d’entrenament i que es veuen molt obstaculitzats per poder entrenar per participar en aquestes competicions.

Medaller Campionat d’Arc Adaptat

En aquest campionat d’arc adaptat, en la categoria d’arc recorbat masculí ha obtingut la medalla d’or l’arquer Jesús Martínez del Matxacuca.
En la categoria d’arc recorbat veterà masculí ha estat guanyador Josep Lluís Amador, del Tir amb Arc Olesa.

La propera cita és el Campionat de Catalunya d’arc nu, arc instintiu i arc recte o longbow, que tindrà lloc a Olivella el pròxim 17 de juny, que completarà el Campionat de Catalunya a l’Aire Lliure en totes les seves categories i modalitats.