Durant el Campionat de Catalunya, el Club de Tir amb Arc Lleida vam fer un acte de protesta per reivindicar el dret a un espai per entrenar a l’aire lliure, un espai que l’Ajuntament de Lleida es va comprometre a tenir-lo acabat i condicionat pel febrer de 2019 just a l’inici de la temporada d’Aire Lliure. Mentres tant seguim entrenant al Pavelló Municipal Juanjo Garra, on podem practicar des de 15 m però les competicions de la temporada de primavera-estiu es desenvolupen a 30, 40, 50, 60, 70m i fins i tot algunes a 90m i per poder fer algun entrenament a aquestes distàncies hem de marxar a fora de Lleida, quan a Lleida hi ha el Camp Municipal de Tir amb Arc al barri de Pardinyes al que se’ns nega l’accés per entrenar tot i que està infrautilitzat.

La protesta ha tingut lloc a l’avinguda Pearson durant un descans de la competició per no alterar de cap manera el desenvolupament d’aquesta, i per no descentrar als arquers que encara havien de fer eliminatòries.
Tanmateix fent la protesta al carrer, a la porta de les instal·lacions, mostrem simbòlicament que no hi tenim accés a una instal·lació publica per poder entrenar.
Seguirem mobilitzant-nos fins que aconseguim que se’ns doni una solució tant immediata com a llarg termini.

Aquest club, va constituir-se el 9 d’octubre de 2015 i va iniciar la seva activitat l’1 de gener de 2016, som un club que va néixer de la mà d’un grup de pares i mares de joves arquers que volíem un club formatiu, que inculqués els valors de l’esport als nens i joves, volíem un club integrador, que persones amb capacitats diverses poguessin gaudir un esport que es pot adaptar molt bé a tothom, volíem un club on la dona estigués plenament reconeguda en un esport bàsicament d’homes on les llicències masculines més que tripliquen les femenines.

Ara, al 2019 som més de 50 arquers, tenim un 43% de dones practicant aquest esport i un 57% d’homes. La mitja d’edat del club són 27 anys.
Bequem cada any una mitja de 6 arquers amb diversitat funcional i altres.
Som la primera Escola Catalana de Tir amb Arc de Catalunya.
Som un dels clubs amb més representació als Campionats de Catalunya d’Aire lliure i Sala i estem ben presents als podis.
Tenim conveni amb l’institut Joan Oró de Lleida per la formació dels joves i centre de pràctiques.
Juntament amb el Servei d’Esports de la Universitat de Lleida oferim cursos de diferents nivells de tir amb arc per estudiants, reconeguts amb 2 ECTs.
Donem suport als premis Dona i Esport de Dona Balàfia.
Donem suport a la Càtedra DOTS de la Universitat de Lleida.
Col·laborem amb la Federació Catalana de Tir amb Arc com a centre de pràctiques per a nous Tècnics.
Oferim activitats regulars de tir amb arc a centres com La Bruixola, Salut Mental Ponent, Aspros…
Oferim regularment Jornades de Portes Obertes per a dones de totes les edats “Tir amb Arc en Femení”
Oferim a tots els socis formació continuada en tir amb arc
Hem iniciat els “Clínics de Tir amb Arc”
Fem jornades de Tecnificació Esportiva
I un munt de coses més…

…tot i així seguim sense camp  🙁